top of page

Süper besin Uskumru!


Bebeklere 9 aylıktan itibaren balık verilebiliyor. Benim neredeyse haftanın 3 günü balık yemezse rahat edemeyen ailem için Sarp'ın 9 aylık olmasını beklemek oldukça zor oldu :) Şansımıza Sarp da balığı seven bir çocuk çıktı ve ben de haftada bir gün mutlaka balık yapmaya çalışıyorum. Çocuklara balık yedirirken kafamızı meşgul eden birçok şey oluyor. Bir kere balığın mevsiminde tüketilmesi sağlıklı. Yüzey balıkları tercih edilmeli çünkü dip balıkları uzun vadede sağlık sorunlarını yol açabilen ağır metaller içerebiliyor. Üretme balıklar ise yapay yemle besleniyor, o nedenle deniz balıkları her zaman ilk tercih. Ton balığı gibi konserve balıklar ise tamamen yasak.

Sarp ek gıdaya başladığından beri BLW Türkiye web sitesinden ve Facebook grubundan çok faydalanıyorum. Orada hangi ayda hangi balığın yenebileceğini gösteren bir tablo var, çok işe yarıyor. Uskumru bebeklere en çok tavsiye edilen balıklardan. Tüm kriterleri yerine getiriyor: yüzey balığı ve çiftlikte üretilemiyor, sadece denizde var. Eylül- Ekim ayından itibaren en lezzetli zamanı. Bulursanız kaçırmayın!

Tarif:

İstediğiniz kadar uskumru

Birkaç baş sarımsak

Dilediğiniz kadar önceden hafif haşlanmış patates

1 limon

Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Balıkları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin

Üzerine dilimlediğiniz limonları koyun

Tepsinin diğer kısımlarına haşlanmış patatesi halka halka ya da küp küp kesip yerleştirin, üzerine biraz zeytinyapı ilave edin.

Sarımsakları kabuklarıyla tepsiye yayın. Bebeklerin soğan yemesi biraz zor oluyor ama kendiniz için bir iki baş soğanı da dilimleyip tepsiye ekleyebilirsiniz :)

Hepsini birlikte 20 dakika pişirin ve balığınız hazır!

Not: Uskumru'yu ayıklarken minik kılçıklara dikkat.

Not2: Fırınlanmış sarımsak gerçekten dünyanın en lezzetli yiyeceği olabilir. Bebekleri bu şahane lezzetle 6. aydan itibaren mutlaka tanıştırın.

bottom of page