top of page

Izgara sardalya


Çocuklar için en sağlıklı balıklardan biri sardalya. Çünkü yüzey balığı ve planktonlarla beslendiği için ağır metal taşımıyor. En iyi zamanı Temmuz'dan Ekim'e kadar. Fırında ya da ızgarada yapabilirsiniz ama uğraşması çok da kolay değil o yüzden mutlaka temizlenmiş alın. Sardalyanın pullarını bıçakla temizlemek zor, elle ovuşturarak temizlemek gerekebiliyor o yüzden siz de benim gibi üşenirim uğraşamam derseniz bu kısmı balıkçıda hallettirebilirsiniz. Elbette kılçıkları da temizletin. Evde hafif zeytinyağı kullanarak iç tarafları birbirine denk gelecek şekilde yapıştırıp 200 derecede 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirebilir ya da ızgaraya alıp arada ters yü ederek birkaç dakikada pişirebilirsiniz.

İçinde kalabilecek minik kılçıklar nedeniyle çocuklara ayıklamak ve yedirmek büyük balıklar kadar kolay değil ama besleyiciliği nedeniyle mevsminde birkaç kez denemek lazım. Tabii dışarda ızgarasını yapan yer bulursanız rahat rahat orada yemek de iyi bir tercih olabilir!

Kalsiyum, protein ve yağ içeriği yüksek. Depresyona da çok iyi geldiği söyleniyor. Çocuğa yapmışken siz de yemeyi ihmal etmeyin :)

bottom of page