top of page

Omletli kahvaltı


İyi bir kahvaltı güne güzel başlamanın garantisidir. Yani bana göre :) Gerçekten de kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu söylenir. Sarp genelde oldukça acıkmış halde uyanıyor ve bazen kahvaltı edeceği saat olan 8'e kadar zor dayanıyor. Protein ağırlıklı bir kahvaltı bebeklerin güne zinde başlamasını sağlıyor. Yumurta benim için her zaman hayat kurtarıcı oluyor çünkü birçok farklı şekilde hazırlayıp kahvaltıyı çeşitlendirebiliyorum. Sarp'ın favorisi omlet. 1 yaşa kadar yumurtanın sadece sarısını, 1 yaşından sonra ise 1 yumurtayı çırpıp tavada önlü arkalı pişirdim. Yumurtanın iyi pişmesi çok önemli. Ben zaman zaman peynirli, havuçlu, patatesli, brokolili, biberli omletler hazırlıyorum. Burada en önemli nokta bebeklere kaçıncı ayda hangi meyve sebzeyi vereceğimizi bilmek ve bunları mevsiminde yedirmek. Bebeklere kaçıncı ayda hangi yiyeceklerin verileceği konusunda Blw Türkiye'nin şu tablosundan çok faydalanıyorum.

Bu günkü kahvaltımız böyleymiş:

Havanda dövülmüş 2-3 adet ceviz

1 yumurtadan omlet üzerine birkaç tutam dereotu

Yarım avokado

Beyaz peynir

Kuru kayısı suyu

Sarp dövülmüş ceviz yerken dokusundan çok hoşlanmıyor, ben de kuru kayısı suyuna karıştırıp veriyorum. Beyaz peynir olarak bizim de yediğimiz ezine peyniri kullanıyorum. Sabah kalkar kalmaz suya koyuyorum bu şekilde tuzu alınmış oluyor. Tamamen tuzsuz peynir kullanmak en doğrusu. Bunun için evde lor peyniri hazırlayabilir (tarifi burada bulabilirsiniz) ya da satılan tuzsuz beyaz peynirlerden alabilirsiniz.


Avokado konusunu belki de tamamen ayrı bir yazıda incelemek en doğrusu. Süper besin olarak adlandırılan yiyeceklerden biri ama ana vatanı olan Güney Amerika'dan buraya gelirken bozulmaması için içine neler konduğunu ne kadar katkısız olduğunu elbette bilemiyoruz. Bu nedenle organik pazarlardan temin edeceğiniz yerli avokadoları kullanmak her zaman daha garantili.


bottom of page