top of page

Balkabaklı lorlu muffin (siyez unuyla)


Sarp muffin türü şeyleri yemeyi çok seviyor. Eliyle kavrayıp evirip çevirebildiği için yerken daha çok keyif alıyor. Muffinler aslında birçok şekilde kurtarıcı. Hem her türlü sebzeyle vs hazırlanabiliyor, hem yapması çok hızlı ve kolay ve en güzeli günün her saati çocuklara verilebilecek besleyici bir yiyecek.

Ben genelde bu muffini fırın mücver şeklinde kabakla yapıyorum ama bu haliyle deneyince de sonuçtan çok memnun kaldık. Sarp bir oturuşta 2 muffin'i götürdü :) Bundan sonra sık sık yaparım diye tahmin ediyorum.

Sarp'a yemek yapmaya başladığımdan beri onun tariflerinde normal un yerine siyez unu ya da tam buğday unu tercih ediyorum. Siyez buğdayı bilinen en eski buğday türü, genetiğiyle oynanmamış ve ulaşabildiğimiz en doğal buğday. Çok besleyici ve faydalı. Artık marketlerde kolayca bulunabiliyor, internetten sipariş vermek de mümkün.

8 adet muffin için:

Malzemeler:

Yarım kilo balkabağı

100 gr lor peyniri (evde de kolayca yapabilirsiniz, tarifim şurada)

1 su bardağı siyez unu

2 yumurta

1/4 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Yıkadığınız balkabağını rendeleyin ve mutfak havlusu yardımıyla suyunu sıkın, rendelenmiş balkabaklarını derince bir kaba alın.

Ufalanmış lor peyniri, yumurta, un, zeytinyağı, tarçın ve karbonatı balkabaklarının üzerine ilave edin, bir çatal yardımıyla iyice karıştırın.

Bu harcı hafifçe yağlanmış muffin tepsisine, muffin kağıtlarına ya da silikon kaplara bölüştürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin.

Bu sürenin sonunda muffinlerden birini kürdan batırarak kontrol edin, kürdan kuru çıkarsa tamamdır!

Muffinleri tel ızgara üzerinde soğumaya alın.

Not: Muffinler soğudukça kendini toparlayacak ve daha tok bir kıvama gelecek. Bu yüzden servis etmeyi düşündüğünüzden bir süre önce pişirmeniz daha iyi olur. Birkaç gün boyunca tazeliğini koruyacaktır.

bottom of page