top of page

Pratik tavuk köftesi


Tavukla aram pek iyi değil. Seneler önceki kuş gribi salgını sırasında ailece tavuğa hoşçakal demiştik, ondan beri de eve hiç sokmamıştım. Sarp ek gıdaya geçtikten sonra yiyecekleri çeşitlendirebilmek adına tekrar tavuk almaya başladım. Organik pazarda güvendiğim bir satıcıdan alıyorum, içim rahat ediyor. Tavuk suyu hazırlama kategorisinde bulabileceğiniz şekilde, tavuğu porsiyonluk değil de bütün tavuk olarak alıp pişiriyorum ve Sarp'a daha sonra vermek üzere 100'er gramlık porsiyonlar halinde buzluğa kaldırıyorum. Zamanım olmadığında bu tip tariflerde kullanmak için çok pratik oluyor.

Malzemeler:

100 gr tavuk

1 havuç

1 dal brokoli

2 dal taze soğan

1-2 dal maydonoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

biraz karabiber

Hazırlanışı:

Havucu rendeleyin, brokoliyi minik minik doğrayın, 2 dal taze soğanı ince kıyın

Tavaya zeytinyağını ekleyin ve yukarıdaki malzemeleri zeytinyağında 1-2 dakika çevirdikten sonra üzerine suyu ekleyip 5 dakika kadar pişirin

Bu sırada tavuğu buzluktan çıkarın ve üzerini kaplayacak kadar kaynar suyun içinde 5 dakika bekletin ve minik minik doğrayın (tavuk önceden piştiği için tekrar pişmesine gerek yok)

Sebzeler ve tavuğu biraz karabiber ve ince kıyılmış maydonozla karıştırıp (ya da beraberce robottan çekip elinizle küçük toplar haline getirin.

bottom of page