top of page

Kinoalı enginar


Hazır enginarın tam da mevsimiyken bol bol enginarlı tarif hazırlamak lazım. Duymuştum ki her sene mevsiminde 20 tane yemek lazımmış! Bence Sarp'la biz şimdiden yaklaştık :) Ben aslında enginarı baklayla çok seviyorum ama favizm endişelerinden dolayı Sarp'a hala bakla vermiyorum. Bu nedenle enginar için alternatif ararken bir süre önce aklıma kinoa geldi ve ikisi birbirine çok yakıştı. Sarp da bu şekilde çok severek yiyor. Kısa sürede hazır olması da bonus!

Enginar 6., kinoa, 7., maydonoz ve dereotu 8. ay, limon ise 1 yaşından sonra serbest. Siz dilerseniz enginarı limon eklenmemiş suda pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

6-7 adet çanak enginar

1 soğan

1 su bardağı kinoa

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 limonun suyu

Üzeri için isteğe göre dereotu, maydonoz ya da frenk soğanı

Hazırlanışı:

Enginarları yıkayın

Geniş bir tencereye enginarları dizin ve üzerini geçecek kadar soğuk su ve 1 limonun suyu ilave edip 15 dakika kadar, eritmeden, hafifçe diri kalacak kadar pişmeye bırakın

1 su bardağı kinoayı ince süzgeç üzerine alıp iyice yıkayın

Küçük bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın

İnce doğranmış soğanı yağa ilave edin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun

Soğanlar hazır olunca üzerine kinoayı ve 1,5 bardak suyu ilave edin (Kinoa pişerken suyu tamamen çekecek. Su çekildiğinde tadına bakın, eğer hala sert bulursanız bir miktar daha sıcak su ekleyin. Kinoanın piştiğini şeffaflaşıp, tanelerden ufak kuyrukçuklar çıkmasından anlayabilirsiniz. Normal kinoa pişirme ölçüsü 1 bardak kinoaya 2 bardak su şeklindedir ama bizde zeytinyağı ve soğan olduğu için daha az su yeterli olacak.)

Kinoa hazır olduktan sonra servis kabına çıkardığınız enginarların çanaklarını kinoayla doldurup üzerini istediğinz şekilde süsleyin.

İşte bu kadar pratik! Afiyet olsun!

bottom of page