top of page

Yaz için karpuz fikirleri! Karpuz smoothie, karpuz çubukları, şekilli karpuz lokmaları)


Yaz demek karpuz demek! Karpuz bebeklere 9. aydan itibaren serbest. %90'ı su olan karpuz A ve C vitamini yönünden zengin. Aynı zamanda kalsiyum, demir ve likopen içeriyor. Yalnız kuvvetli bir diüretik, yani çiş yaptırıcı :) Su kaybını yakınen gözlemlemek gerekiyor. Ben Sarp üzerindeki etkisini gözümle gördüm, inanılmaz :)

Bizim evde bir karpuz delisi var. Markette, sokakta karpuz görünce üzerine atlıyor. Sonra evde böyle manzaralarla karşılaşıyoruz:

Durum öyle gösteriyor ki bu yaz bol bol karpuz yiyeceğiz. Ben de Sarp'a karpuzu nasıl versem dedim, aklıma birkaç fikir geldi.

 

İlk olarak karpuzdan çok kalın olmayan üçgenler kestim ve kebap çubuklarına taktım (siz bunun daha kısasını bulursanız onu kullanın tabii!). Bu şekilde hem yemesi kolay oluyor, hem de yerken karpuzdan akan suların kollara ulaşması zorlaşıyor :) Sarp bu şekilde yemeyi çok sevdi.

 

Diğer bir yöntem karpuzdan kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarmak. Bu hem de oyun gibi oluyor. Kaç tane yıldız var, kaç tane çiçek var vs diye eğlenerek yedi Sarp.

 

Ve son olarak karpuzlu smoothie! Buna bayıldım, ben de yazın sık sık Sarp'a eşlik edeceğim :)

Malzemeler:

2 dilim karpuz

3-4 adet çilek

1 dilimlenmiş muz

birkaç yaprak nane

1 çay bardağı soğuk süt

Tamamını blenderdan geçirdim ve smoothie hazır! (Sarp'a ayırdıktan sonra blenderın içine 5-6 tane buz küpü ekledim ve tekrar çektim, benim smoothie'im iyice soğuk oldu)

Afiyet olsun!

Fotoğrafı zar zor çektim ve sonrası:


bottom of page