top of page

Tek malzemeyle pratik Dondurma


Yazın en sık hazırlayacağım şeylerden biri kesinlikle bu. Bu tarif sayesinde bir yazı daha Sarp'ı hazır dondurmayla tanıştırmadan atlatabileceğim galiba :) Çünkü donmuş muzlarla başka hiçbir malzeme kullanmadan, çok pratik, şekersiz olduğuna inanamayacağınız kadar lezzetli bir dondurma hazırlamak mümkün.

Sarp'ın hayatıda yediği ilk dondurma bu oldu. Bayıldı :)

Tarif bile denemeyecek kadar pratik şekilde hazırlanıyor. İşte şöyle:

Malzeme olarak istediğiniz kadar kararmaya başlamış muz kullanıyoruz. Adet olarak 4 muzdan daha azını kullanmak pratik olmuyor çünkü muzları blender'da çekerken sadece 1-2 muz kullanınca muzlar blender'ın kenarlarına yapışıyor ve istediğimiz kıvama getirmek zor oluyor. O yüzden daha en az 4 muz kullanmanızı öneririm. Bu dondurma yetişkinler için de çok sağlıklı bir dondurma alternatifi o yüzden bol miktarda yapıp ailece yenebilir :) İlginç şekilde yoğun bir muz tadı olmuyor, sade dondurmayla muzlu dondurma arası bir tadı oluyor.

Muzlar çok taze ya da simsiyah olmamalı, hafifçe kararmaya başlamış olmalı. Benimkilerin görüntüsü genelde şöyle oluyor:

Tarif şöyle:

Muzları soyup halka halka dilimleyin ve tepsi gibi düz bir kaba dizerek buzluğa koyun. (Birbirlerine yapışmamaları için böyle yapıyoruz)

10-15 dakika sonra muzlar hafifçe donmuşken çıkarıp hepsini bir buzdolabı poşetine doldurarak tekrar buzluğa koyun.

En az 3-4 saat  dondurun. Ben genelde ertesi günü bekliyorum.

Muzları çıkarıp güçlü bir blender'da çekin. (Daha önce karpuzlu smoothie yazısında anlatmıştım. Ben Homeend'in Tablestand'ini kullanıyorum, çok memnunum.)

Donmuş muz robottan geçince krema gibi bir kıvam alıyor. Bu kıvama gelene kadar birkaç kez durdurup tekrar çalıştırmanız gerekebilir.

Tamamen pürüzsüz 

Hızlı eriyeceği için vakit kaybetmeden servis edin. Ben üzerine çilek dilimleyerek süslüyorum. Afiyet olsun!

bottom of page