top of page

Pankek


Kahvaltı hepimizin çeşitlendirirken en çok zorlandığı öğün sanırım. Kahvaltıda genelde aynı şeyler yendiği için çocuklara bu öğünü daha eğlenceli hale getirecek alternatifler arıyoruz. Ben genelde diğer şeyleri sabit tutarak yumurtayı farklı hallere sokmayı tercih ediyorum. Bazen omlet, bazen haşlanmış, bazen krep, bazen pankek. Özellikle yumurtayı sevmeyen çocuklara yumurta yedirmek için krep ve pankek gerçekten işe yarayan seçenekler. Elle kolayca kavranabildiği ve çocuklar kendileri yiyebildikleri için de ayrıca avantajlı.

Ben genelde pankeklerin üzerini mevsim meyveleriyle süsleyip, bazen de üzerine biraz keçiboynuzu özü gezdiriyorum. Keçiboynuzu özü ile ilgili çok soru geliyor. İçinde katkı maddesi olmamasına ve soğuk sıkım olmasına özen gösteriyorum. Bu güne kadar Gekoo ve Upek markalarını kullandım ve ikisinden de memnun kaldım. Genelde çok sık değil, haftada bir gün veriyorum ve günde 1 tatlı kaşığını geçmiyorum.

Bu tarif benim tarifim değil, Sarp ek gıdaya geçtiğinden beri en çok faydalandığım kaynak olarak gösterebileceğim BLW Türkiye Facebook grubundan. Özellikle ek gıdaya geçişte çok faydalı, blw yöntemine uygun yemekler hazırlamak için harika bir kaynak. Arama fonksiyonu sayesinde kafanızda tereddüt oluşturan yiyecekleri kaçıncı aydan itibaren ve ne şekillerde bebeğinize verebileceğiniz konusunda da bu siteden yardım alabilirsiniz. Tarif sahibine teşekkürler, ben bu pankek tarifini sık sık kullanıyorum :)

Tatif 1 yaş üzeri için ve ortalama 6 adet pankek çıkıyor.

Malzemeler:

1 yumurta

1 su bardağı + yarım çay bardağı un

1 su bardağı süt

3-4 damla limon

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve çatal yardımıyla iyice çırpın.

Isıtılmış bir tavaya küçük bir kepçe hazırladığınız karışımdan dökün. Çok fazla koymayın.

Pankekin yüzeyinde kabarcıklar belirince spatulayla çevirin ve 1-2 dakika kadar diğer tarafı da pişirin.

Ben son hazırlayışımda üzerine tam da vakti olan bal gibi incirlerden dilimledim ve bir kaşık kadar da keçiboynuzu özü gezdirdim. Bu kısım tamamen keyfinize kalmış. ster sade ister rengarenk bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

bottom of page