top of page

Muzlu pankek


Sarp'ın klasik kahvaltısı peynirli omlet yanında mevsime göre domates, salatalık, biber, zeytin, ceviz. Her gün aynı şeyler yendiği için zaman zaman kahvaltıyı çeşitlendirmeye ihtiyaç duyuyorum. Sarp krep, pankek, muffin türü şeyleri çok sevdiği için ilk aklıma gelen bu tip elle kolayca tutulabilir, yemesi eğlenceli şeyler oluyor. Muzlu pankek bir de üzerine keçiboynuzu özü gezdirilmişse Sarp için tüm zamanların en favori kahvaltısı oluyor. Keçiboynuzu elbette şart değil. İsteyenler pankeki sade tercih edebilir ya da üzerine bal, ufalanmış ceviz koyabilir.

Keçiboynuzu abartmadan kullanıldığında çok faydalı, önemli bir iştah açıcı. Piyasada birçok keçiboynuzu ürünü var. Unu, kreması, özü. Keçiboynuzu özü satın alırken soğuk sıkım olmasına özen göstermek gerekiyor. Ben şu ana kadar Upek ve Gekoo markalı olanları kullandım, ikisinden de memnun kaldım. BLW Türkiye gurubunda keçiboynuzu ile ilgili aklınıza takılan birçok soruya cevap bulabilirsiniz. Gerçek keçiboynuzu özü bebeklere 8. aydan itibaren, günde 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde verilebiliyor. 1 yaşından sonra miktarı arttırabilirsiniz. Ben şimdi 1 tatlı kaşığı kadar veriyorum.

Tarif hem süt hem de yumurta çerdiği için 1 yaş üzeri için uygun. Bu malzemelerle 4 adet pankek çıkıyor. İki kişiye yeterli bir kahvaltı :)

Malzemeler:

1 yumurta

1 küçük çay bardağı süt

4 yemek kaşığı un (organik tam buğday kullandım)

1 muz (ezilmiş)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

İsteğe göre üzeri için 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü

Hazırlanışı:

Yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri üzerine ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çatalla çırpmaya devam edin, böylece pankek harcınız hazır olacak

Isınmış bir tavaya bir kepçe dolusu pankek harcı dökün

Kendiliğinden bir yuvarlak oluşacak, hiç dokumayın ve pişmeye bırakın

Üst tarafında kabarcıklar çıkmaya başlayınca spatula ile arka tarafını çevirin ve 2 dakika daha pişirin

En son üzerine keçiboynuzu özü gezdirin ve pankekler hazır! Afiyet olsun.

bottom of page