top of page

Ispanaklı Pankek


Özellikle ıspanak yemeyen çocuklar için çok faydalı olacağını düşündüğüm bir tarifim var. Kahvaltıyı çeşitlendirmek için de işe yarıyor. Rengiyle Sarp'a ilginç geldi. Biraz daha büyüdüğünde HULK pankeki diye yediririm diye plan bile yaptım :) Tarifte ıspanakla birlikte muz da kullandığımız için ıspanak tadı gelmiyor.

Bizim evde pankek diyince akan sular duruyor. Sarp bebekliğinden beri her türlü pankeki çok severek yiyor. Benim de elime fırsat geçmişken pankeklerin içine ne koyabiliyorsam koyuyorum :)

Ispanak ve muz bebeklere 9. aydan itibaren verilebiliyor. Tam buğday unu ise 8. ay. Tarifte yumurtanın tamamı kullandıldığı için 1 yaş üzeri için uygun ama dileyenler sadece yumurta sarısıyla ve daha az un kullanarak da hazırlayabilir.

Ben gerek duymadım ama pankeki biraz daha tatlandırmak isterseniz üzerinde biraz bal ya da keçiboynuzu özü gezdirebilirsiniz.

Bu malzemelerle 8 adet pankek çıktı. Sarp 3 tane yedi, gerisini de biz bitirdik.

Malzemeler:

1 kase dolusu (60 gr kadar) ıspanak

1 muz

1 yumurta

5 yemek kaşığı tam buğday unu

1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Ispanağı yıkadıktan sonra blenderdan geçirin

1 muzu rastgele doğrayıp blendera ilave edin ve ikisini birlikte çekin

Bir karıştırma kabında yumurtayı iyice çırpın

Üzerine tüm malzemeleri ve ıspanak-muz karışımını da ekleyerek iyice karıştırın

Hafifçe kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Eğer hamurunuz çok sıvıysa bir kaşık daha un katarak kıvamını yopunlaştırabilirsiniz.

Tavaya birkaç damla zeytinyağı damlatıp karışımdan küçük bir kepçeyi tavaya dökün

Pankekin üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında spatula yardımıyla arkasını çevirin ve birkaç dakika daha pişirin. Her pankek için tekrar zeytinyağı damlatmayı unutmayın

Afiyet olsun!

bottom of page