top of page

Fırında (patates kızartması kılığında) kereviz


Nedense çok da sevilmeyen bir sebzedir kereviz ama bence artık bildiğimiz eski kerevizleri unutmamız gerekiyor! Kereviz galiba karnabaharla birlikte geçen kış ve bu kışın en sürprizli sebzesiydi. Sanmıyorum ki daha önce yemek dünyasında bu kadar şekilden şekle sokulan başka sebzeler olsun :) Fırında kereviz de 2 senedir bizim evde kerevizin en severek yenen hali. (İkincisi de bu daha önce tarifi verdiğim, sebze yemeğinden çok meyve salatasına benzeyen Portakallı Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz.)

Fırında kereviz çok pratik, çok lezzetli ve biraz da kandırmacalı bir yemek çünkü görüntüsünü tıpatıp ev yapımı patates kızartmasına benziyor! Çıtırlığını sorarsanız, dış kısmı evet çıtır çıtır oluyor ama içi biraz daha yumuşak. Sarp buna patates diyerek yiyor. O yüzden ben aynı şekilde pişirmeye devam ediyorum. Balığın ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.

Kereviz tam bir demir deposu. 9. aydan itibaren bebeklere verilebiliyor. Ben kerevizle birlikte yine 9. aydan itibaren kullanılabilen zerdeçalı kullanmayı çok seviyorum. Hem çok güzel bir tat veriyor, hem de aslında patates kızartması görüntüsünü veren sarı renk zerdeçaldan geliyor. Lezzet vermesi için kimyon kullanmayı seviyorum, 7. aydan itibaren kullanılabilir. Toz kırmızı biber ise 8. aydan itibaren kullanılabilir. 1 yaş üzeri bebekler için yapacak olanlar az miktar tuz da ekleyebilirler.

Malzemeler:

2 orta boy kereviz

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı kimyon

1 tutam toz kırmızıbiber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kerevizleri parmak patates şeklinde kesin ve renginin kararmaması için yarım limon sıkılmış suda bekletin

Fırını 180 derecede ısıtın

Kerevizleri süzün, kurulayın ve bir karıştırma kabına alın

Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın

Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisi üzerine kerevizler üst üste gelmeyecek şekilde dizin ve fırına verin ve 40-45 dakika kadar pişirin (20. dakikada fırını açıp, kerevizleri hızlıca şöyle bir rastgele karıştırıp tekrar fırının kapağını kapatın. Böylece her tarafı daha eşit pişmiş olur. )

İşte bu kadar basit!

bottom of page