top of page

Fırında yer elması

Kış ayları yer elmasının tam zamanı. Genelde zeytinyağlı yemeği ya da çorbası yapılan yer elmasını mutlaka bir de böyle denemelisiniz! İçerdiği demir ve inülin maddesi nedeniyle çok faydalı. Nişasta içermiyor. Bebeklere 9.aydan itibaren serbest. Bu haliyle et, balık ve tavuğun yanına çok yakışıyor. Özellikle patatesin yerine iyi bir alternatif ve hazırlaması çok pratik!

Bana göre yer elmasının en çok uğraştıran kısmı kabuğunu soymak ama ben bazen bu işi pas geçip, sert sebze fırçalarıyla ya da patates soyma eldiveni diye geçen (bence iyice temizlenmiş yeni bir bahçe eldiveni de bu işi görür) eldivenle iyice ovalayarak temizliyorum. Zaten fırında pişince üzerinde kalan minik kabuklar rahatsız edici olmuyor. Eğer soymak zor geldiği için yer elması pişirmekten kaçınıyorsanız, fırçalayın ovalayın ama bu çok kıymetli sebzeyi bir şekilde mutfağınıza alın. Malzemeler: 1/2 kilo Yer elması 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Dileyenler için tuz ve maydonoz

Hazırlanışı: Yer elmasını soyun ya da temizleyin ve büyük küpler halinde dilimleyin Fırını 190 derece ısınmaya bırakın Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisi üzerine yer elmalarını dağıtın ve üzerine zeytinyağı ile kimyon (ve dileyenler için 1 yaş sonrası için tuz) ekleyerek iyice karıştırın. Fırında 35-40 dakika, yumuşayana kadar pişirin Yer elmaları hazır! Dileyen üzerine ince kıyılmış maydonoz serpebilir. Çok yakışıyor.

Afiyet olsun! Not: Ben 20. dakikada fırını açıp tepsidekileri karıştırıyorum. Böylece hepsi eşit pişiyor.

bottom of page