top of page

Kajulu Brokolili Tavuk

Yeni favori tavuk yemeklerimden biri bu! Güvenilir organik tavuk buldukça, kışın bizde sık sık pişecek. Tarif 4 kişilik, miktarları buna göre ayarlayabilirsiniz.

Tariften önce önemli hatırlatma: Kaju önemli bir bakır kaynağı; yalnız kaju da dahil tüm fıstık türlerinin alerji yapma olasılığı yüksek ve 2 yaşından önce önerilmez. Kuruyemişleri bütün halde vermek içinse 3 yaş beklenilmeli, daha öncesinde öğüterek kullanılmalı. Kajuyu daha önce denemediyseniz, önce öğüterek 3 gün kuralına göre tadımını yaptırıp, daha sonra tariflerde kullanmalısınız. Tarifteki kaju ve baharatları bebeğinizin ayına göre tariften çıkartabilirsiniz. Brokoli ve sarımsak +6 ay, toz kırmızıbiber +7 ay, tavuk eti, toz zencefil ve toz zerdeçal +9 ay, susam +12 aydan itibaren serbest.

Malzemeler: 1 orta boy brokoli Yarım kilo tavuk bonfile (göğüs de olur) 2 avuç kaju fıstığı (ben kavrulmuş kullandım) 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı toz zerdeçal 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı beyaz susam Hazırlanışı: Brokoliyi küçük çiçeklerine ayırıp iyice yıkayın Tavuğu küçük kuşbaşı parçalar olacak şekilde doğrayın Geniş bir tavada ya da tencerede tereyağı ile zeytinyağını hafifçe ısıtıp, tavukları suyunu salıp çekene kadar iyice pişirin Üzerine kaju, brokoli ve baharatları da ekleyerek birkaç dakika soteleyin 1 küçük bardak sıcak su ilave ederek brokoli istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin Servis etmeden önce üzerine beyaz susam serpebilirsiniz, çok yakışıyor. Afiyet olsun!

bottom of page