top of page

Pratik mor lahana turşusu

Kışın bittikçe yaptığımız Pratik Mor Lahana Turşusu’nun tarifini vermeye geldim. Ben 1 litrelik kavanozda yapıyorum. Siz daha büyük ya da daha küçük bir kapta yapacaksanız ona göre miktarı ayarlayabilirsiniz. Benim deneyerek en sevdiğimiz haline ulaştığım şeklinde kabın 1/3’ü kadar elma sirkesi kullanıyorum, üzerini suyla dolduruyorum. Sarp da çok severek yiyor. Tuz kullandığımız için tarif 1 yaş üzeri için uygun diyerek tarife geçiyorum.

Malzemeler: 1 küçük mor lahana 3 diş sarımsak Yaklaşık 1.5 bardak kadar elma sirkesi 1 yemek kaşığı kaya tuzu Hazırlanışı: Lahanayı rendeleyerek ya da doğrayarak geniş bir kaba alın. Üzerine kaya tuzunu serpip 5 dakika bekleyin Eldiven takarak lahanaları tuzla iyice ovun Kullanacağınız cam kabın içine lahanaları sıkıştırarak doldurun Üzerine sarımsakları koyun Kabın 1/3ü kadar sirkeyi ve üzerini geçecek kadar içme suyunu ilave ederek kapağını kapatın ve buzdolabına alın 2 günde hazır! Buzdolabında birkaç hafta dayanıyor ama bizde genelde 1 haftada bitmiş oluyor. Elma sirkesini kendim organik elmalardan yapıyorum, bir ara onu da yazarım.

Not: Bu turşunun probiyotik versiyonu sirkesiz, sadece sebze, sarımsak ve kaya tuzu kullanılarak hazırlanılıyor. Aslında adı turşu olarak geçse de, bu tarifi mor lahana yemenin lezzetli ve pratik bir yolu olarak düşünebiliriz. .

bottom of page