top of page

Şekersiz muzlu kek (Şekersiz banana bread)

O kadar lezzetli oldu ki, evde kapış kapış gitti. Ben bu tarifi doğumgünü pastası olarak bile kullanırım!

Geçenlerde yaptığım ve burada tarifini bulabileceğiniz yılbaşı kurabiyelerinden sonra hindistancevizi şekerini kullandığım ikinci tarif bu oldu ve sonuçtan çok memnun kaldım. Fiyatı görece yüksek bir malzeme ama bir paket en az 6 tarife rahatça yeter, o nedenle ben artık mutfakta sık sık kullanacağımı biliyorum. Aynı kıvamı vereceğini düşünmüyorum ama hindistancevizi şekeri yerine ne kullanabiliriz diyenler 6-7 adet hurmayı yumuşatıp robottan çekerek kullanabilirler diye düşünüyorum. Deneyen olursa haber versin lütfen :)

Muzlar yumuşamaya başlamış, üzerlerinde kararmalar başlamış olmalı ama artık simsiyah ve vıcık vıcık olmuşsa olmaz. Hadi tarife geçelim.

Malzemeler: 1 yumurta 3 yumuşak muz 1 çay bardağı ceviz 200 gram tam buğday unu 2 yemek kaşığı süt 1 çay kaşığı karbonat (birkaç damla limonla aktive edilmiş) 1 bardak hindistancevizi şekeri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Fırını 170 derecede ısınmaya bırakın. Unu ve tarçını bir kapta karıştırın. Muzları pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Bir karıştırma kabında önce yumurta ve hindistancevizi şekerini çırpın, daha sonra süt, ezilmiş muz, karbonat, zeytinyağı, dövülmüş cevizin 2/3ünü ekleyerek çatalla iyice karıştırın. Üzerine unlu karışımı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlayıp pişirme kağıdı serdiğiniz dikdörtgen kek kalıbına karışımı dökün ve cevizin geri kalanını üzerine serpin. 170 derece fırında 50 dakika kadar pişirin. (45. dakikadan sonra kürdanla test etmeye başlayabilirsiniz) Afiyet olsun!

bottom of page