top of page

Humuslu krep


+1 yaş (tahin, süt ve yumurta sarısı nedeniyle)

Aslında humuslu krep fikri Sarp'ın nohut sevmemesiyle ortaya çıktı. Yemeklerin ve çorbaların içindeki nohutları itinayla ayırıp yemediği için acaba nohutu nasıl verebiliriz derken aklımıza humus geldi. Humusu kaşıkla verince de pek beğenmedi, son çare krep yapıp üzerine sürdüm ve krebi küçük rulolar halinde dilimledim. Sarp eline alıp ağzına götürebildiği yiyecekleri daha severek yiyor. Tahin de oldukça faydalı olduğu için bu şekilde denedik. Sonuç olarak nohut yemeyen Sarp humuslu krebi çok da bayılarak yemedi ama yine de tarif amacına ulaştı diyebiliriz. Ben tadını çok beğendim, artık bize de yapacağım :)

Kullandığınız tahinin kaliteli olmasına dikkat edin çünkü gerçek tahin yüzde yüz susamdan üretiliyor, içinde katkı maddeleri olmaması önemli. Ayrıca çok önemli bir nokta da tahinin hammadesi susamın alerjen bir besin olması. Eğer bebeğinize daha önce susam vermediyseniz ve sonucundan emin değilseniz mutlaka önce küçük bir miktar susamla deneme yapın.

Humus için:

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 çorba kaşığı tahin

Yarım limonun suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nohutun haşlama suyu (kıvama göre göz kararı ama yarım çay bardağı kadar)

Bir tutam kimyon

1 diş sarımsak

Normade humusa biraz da tuz ekleniyor ama Sarp'a vereceğimiz için eklemedim, isteyen bir tutam da tuz ilave edebilir.

Nohutları haşladıktan sonra kabuklarını ayıklayın, diğer malzemelerle birlikte mutfak robotundan geçirin. İşte bu kadar! Kimileri limonunu, tahinini daha fazla ya da az tercih edebiliyor, keyfinize göre malzeme ölçüleriyle oynayabilirsiniz.

Krep için: (Tavanın boyutuna göre 4-6 adet krep)

1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı tam buğday unu

Tavada pişirmek için birkaç damla zeytinyağı

Malzemeleri çatalla ya da çırpma teliyle iyice karıştırın. Küçük bir tavaya birkaç damla zeytinyağı damlatıp tavaya yayılmasını sağlayın. Ya hafif ısınınca karışımdan 2-3 çorba kaşığını tavaya dökün. (Daha kalın bir krep istiyorsanız tavadaki miktarı arttırabilirsiniz.) Alt tarafı pişip tava üzerinde serbestçe hareket etmeye başlayınca bir spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafı da pişirin. Bir tabağa aldığınız kreplerin üzerine humus sürün ve rulo yaptıktan sonra dilimleyin.

Bu tarif aslında birçok şeyle denenebilir. Krebin içine ıspanak, bezelye, balkabağı püresi de sürülebilir.

Afiyet olsun!

bottom of page