top of page

Tavuklu ve brokolili muffin


Neden bu kadar sık muffin yapıyorum? Çünkü yapması çok kolay ve günün her saati yenebiliyor! Bu aralar tavukla pek ilgilenmeyen Sarp muffin oldu mu bayılarak yiyor. Tabii aslında keşke her şeyi olduğu gibi yese. Çocukların tercihleri zaman içinde değişiyor, o yüzden bir şeyi yemiyorsa fazla canımı sıkmamayı öğrendim. 3 gün sonra bayılarak yiyebilir çünkü! Bu ara tavukla durumumuz böyle olunca ben de tavuktan tamamen vazgeçmeyelim diye muffinlere tavuk ekliyorum. Tavuk yemeyen Sarp'ın brokoli yemeyen versiyonları varsa onlar da buna bayılabilir :)

Malzemeler: (12 adet küçük muffin için)

1 baş brokoli

200 gr haşlanmış tavuk

4 dal taze soğan

1 avuç dereotu

3 yumurta

1 su bardağı tam buğday unu

1/4 su bardağı zeytinyağı

1 kaşık karbonat

karabiber

İsteğe göre üzerini süslemek için çeri domates

Hazırlanışı:

Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. (Ben bu tarifte turbo ayarını kullandım.)

Brokoliyi küçük dallara ayırıp iyice yıkayın, buharda pişirmek üzere tencereye alın. (Dileyen 5 dakika kadar haşlayabilir, ben buharda pişirmek için ikea'nın şu aletini kullanıyorum. Çok pratik ve besin değerini daha az kaybediyor.) Yumuşayınca ince doğrayın ya da robottan geçirin.

Buzluktan çıkardığınız tavuğu sıcak suya alarak çözün ve minik minik doğrayın (Ben tavuğu şu yazıda anlattığım şekilde önceden hazırlayıp buzluğa atıyorum, sonra çok zaman kazandırıyor. Eğer hazırda yoksa ve pişmemiş tavuk kullanacaksanız haşlayıp doğrayın.)

Bir karıştırma kabına ince doğradığınız yeşil soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtayı, unu, zeytinyağını, karbonatı, karabiberi ekleyip çatalla iyice çırpın

Brokoli ve tavuğunuz hazır olduğu aşamada onları da karışıma ekleyin

Homojen hale getirdiğiniz karışımı muffin kalıplarına bölüştürün

Dilerseniz üzerine dilimlediğiniz çeri domatesleri ekleyin

Fırında 30 dakika yeterli!

Afiyet olsun!

bottom of page