top of page

Fırında pratik Brokoli Köftesi


Çok pratik ve lezzetli bir brokoli köftesi tarifim var! Bence brokoli sevmeyenler için ideal tariflerden biri. Az malzemeyle hazırlanıyor ve kısa sürede hazır oluyor. En sevdiğimiz tarif cinsi yani :)

Ben içine çeçil peyniri koydum. Aslında çok erimeyen bir peynirle (parmesan gibi, bergama tulumu gibi) yapmak daha iyi olabilir. Çeçil peyniri fırında biraz eridi ve o kısımlar taşıp kıtır kıtır oldu. Ben o şekilde eriyip kıtırlaşmış peyniri severim, Sarp da severek yedi. Yine de söylemek istedim, dileyenler farklı peynirlerle deneyebilir.

Brokoli'de A ve C vitaminleri, folik asit, kalsiyum, magnezyum bulunuyor ve güçlü bir antioksidan. Brokoli ve patates bebeklere 6. aydan itibaren verilebiliyor. Ev yapımı tuzsuz peynirler de aynı şekilde genelde 6. aydan itibaren verilebiliyor. Tuzlu peynir kullanacaksanız 1 yaş sonrasını beklemek doğru olacaktır. Karabiber şart değil ama ben kullanmayı seviyorum, 1 yaşından sonra kullanabilirsiniz.

Bu tarifi dilediğiniz gibi baharatlarla, taze otlarla çeşitlendirebilirsiniz. İçine havuç gibi başka sebzeler de eklenebilir. Dereotu, maydonoz da bence çok yakışır ama bu haliyle de çok çok lezzeti oluyor. Bu miktarlarla 24 adet köfte çıktı. Sarp 4-5 tane yedi. Birkaç tane de ertesi güne ayırarak hepsini bir akşamda bitirdik. Tarife geçelim o zaman:

Malzemeler:

1 orta boy brokoli

1 patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3-4 yaprak çeçil peyniri (yaprak!)

1 yaş üzeri için istenirse tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patatesi hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. (Daha sonra fırına gireceği için tamamen pişmesine gerek yok, ezilebilecek kıvama gelmesi yeterli.)

Brokoliyi çiçeklerine ayırın ve rondodan geçirin (Ben tamamen öğütmüyorum, çiçekler biraz belirgin olana kadar çekiyorum. Siz dilediğiniz küçüklükte kullanabilirsiniz.)

Brokolinin üzerine minik minik doğradığınız çeçil peynirini, ezilmiş patatesi, zeytinyağını ve dilerseniz tuz ile karabiberi ilave edin ve elinizle yoğurarak iyice karıştırın

Ele yapışan bir köfte harcınız olacak. Bu harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın

Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Köfteler fırından ilk çıktığında biraz yumuşak olacak, 5-10 dakika kadar dinlendirirseniz kendini toplarlayacaklar.

Afiyet olsun!

bottom of page