top of page

Nohutlu bulgurlu semizotu


Sarp beni ıspanak konusunda biraz yormuştu. Ispanak yemeğini bildiğimiz haliyle pek yemiyordu o yüzden semizotunda da aynı şey olacak diye düşünmüştüm. Pazardan 2 demet semizotu aldım ve semizotuyla 3 ayrı yemek hazırladım. Biri bu bulgurlu nohutlu semizotu yemeği, diğeri çiğ haliyle yoğurtlu semizotu salatası, diğeri de semizotlu muffin. Muffin'i seveceğini zaten biliyordum ama diğer ikisinden çok şüpheliydim. İkisini de severek yedi, semizotu ıspanakla aynı kaderi paylaşmadı, çok mutluyum! İçinde bulgur ve nohut olmasa yine de yer miydi pek emin değilim. Aslında semizotu yemeği benim de uzun süreler yiyemediğim bir yemek. Çiğ halini çok sevmeme rağmen, pişmiş hali dişlerimi gıcırdatıyordu ve sadece bol yoğurtla yiyebiliyordum ama bu halini ben de severek yedim. Semizotu sevdirme operasyonumuz başarıyla tamamlandı :)

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 demet semizotu

Yarım su bardağı bulgur

1 soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası ya da 2-3 adet domates

1,5 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Semizotunu ayıklayıp iyice yıkayın, sirkeli suda bekletin.

Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun

Üzerine salçayı ekleyip 2 dakika pişirin. Domates kullanacaksanız domatesleri minik minik doğrayın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereye doğranmış semizotunu ekleyin ve sönene kadar soteleyin. (Ben saplarını da kullanıyorum çünkü sapların verdiği ekşiliği çok seviyorum.)

Semizotu yumuşayınca üzerine suyu ekleyin.

Su kaynadıktan sonra üzerine nohutları ve bulguru ekleyin

Bulgur pişene kadar, 10 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

bottom of page